02-02-2017 t/m 31-05-2017

The Nonsense Society

Het verlangen van Franz Schubert naar schoonheid en betere omstandigheden opent in The Nonsense Society een parallel naar onze tijd.

Het verlangen van Schubert

Jasper van Luijk dook in het leven van componist Franz Schubert. Een componist wiens leven zwaar en kort was. Maar ook een man die bevlogen in de samenleving stond. Centraal in deze voorstelling staat het begrip verlangen. Het verlangen dat in het werk van Schubert klinkt, zijn verlangen naar betere omstandigheden, zijn verlangen naar schoonheid. Het verlangen naar datgene wat nog niet bereikt is en misschien wel onbereikbaar is. Geïnspireerd door dit verlangen reflecteert Jasper met zijn dansers en cellist Antonis Pratsinakis op het leven van Schubert. De composities van Schubert worden uit elkaar getrokken en samengevoegd met meeslepend nieuw werk van Antonis.

Trailer

Mirjam van der Linden

'Met schimmig licht, geprojecteerde woorden en composities van Schubert trekt hij ons naar een verleden vol verstilling en verlangen.' ****

De Volkskrant

The Nonsense Society is een Korzo productie en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag.