26-10-2022 t/m 13-11-2022

Licht

Licht

De meest oogverblindende theaterervaring van het jaar

Dit jaar brengt het NUT, in samenwerking met SHIFFT Utrecht, Licht in de donkere maanden. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker.Ervaar een betoverende avond in het Maximapark onder een gigantische overdekte sterrenhemel. Dit wil je niet missen. Licht is een documentaire sprook over de ogen van een lichttovenaar. Het is het reisverhaal van een blinde en een ziener op zoek naar een god die hen kan redden. Een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht.

Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot, choreograaf Jasper van Luijk en Lo Walther Boer creëren een choreografie van licht. Theater, dans en visueel spektakel over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht willen theater toegankelijk maken voor iedereen uit onze stad. Tijdens de viering van 900 jaar Utrecht in 2022 doen wij 900 Utrechters een theaterervaring cadeau samen met een aantal Utrechtse bedrijven.

 

Credits

Concept, lichtontwerp en spel: Uri Rapaport
Concept, regie en spel: Greg Nottrot
Choreografie: Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht)
Dans: Lo Walther Boer
Campagnefoto:Sjoerd Derine