06-04-2023 t/m 26-05-2023

Second Life

Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen. Ruim veertig jaar later kiest choreograaf van Luijk voor een nieuw perspectief en ensceneert hij het liefdespaar te midden van een dwingend krachtenveld aan beeld, geluid en choreografie. Met de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel. Het registreren van beweging zet een keten aan reacties in gang en neemt het publiek mee in een parallel vertelling op beeld. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme. Beiden dansen de rol van hun leven. Maar wanneer het doek valt is er geen weg meer terug.

Over Second Life

Met Second life beweegt van Luijk zich op het snijvlak van toneel en film en vangt hij op een intrigerende wijze een hedendaagse choreografie op beeld. Vanuit welk perspectief kijkt het publiek naar de rol van de cameraman en zijn sturende blik? Hoe verhouden de dansers zich tot elkaar wanneer hun relatie transformeert. Kortom, is het een dansvoorstelling of een film? 

Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? 

Credits voorstelling
Concept en choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. dansers
Concept en dramaturgie: Isabel Meloen
Dans: Carolina Mancuso, Jeroen Janssen
Foto en performance: Sjoerd Derine
Compositie: Abdelhadi Baaddi
Decor: Robert Groenewald
Kostuumontwerp: Carlijn Petermeijer
Lichtontwerp: Maarten van Burken
Techniek: Quint Stam

Scènefotografie: Annemieke van der Togt
Video trailer: Richard Brusse