04-09-2016 t/m 19-05-2017

The Definition of Now

In The Definition of Now is de tijd een dynamische speler. Danser en visuals wisselen elkaar af in het besturen van deze veranderlijke partner.

VSCD Dansjury

‘Het atletische lichaam waarmee Jefta Tanate tussen technieken uit de hiphop, breakdance, Capoeira en moderne dans schakelt, zorgt voor een nieuwe taal.

LEES MEER

Beweging, geluid en beeldende kunst smelten samen in deze bijzondere compositie.

Na het internationale succes van Yonder, een solo van danstalent Jefta Tanate, zet choreograaf Jasper van Luijk een volgende stap in de beschouwing van de relatie tussen mens en tijd. The definition of now is een zoektocht naar de dynamiek van tijd en de beleving daarvan in de levensloop van één man. Kan de mens de manier waarop hij tijd ervaart, sturen en vormgeven? Wat doen we met de ons gegeven tijd?

Driedimensionale lichtbarrières, geprojecteerde beelden met een daaraan synchroon lopende soundscape beïnvloeden het tijdpad waarin de danser zich beweegt. Met zijn acties drukt de danser zijn stempel op de ruimtelijke omgeving; hij en de technologie nemen beurtelings de controle van elkaar over, om samen een zinnelijke wereld te scheppen.

Teaser

The Definition of Now is mede mogelijk gemaakt door

Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Utrecht