Over ons

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. We zijn een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Naast het creëren en produceren van cross-disciplinaire voorstellingen, organiseren we verschillende activiteiten voor ontwikkeling, ontmoeting en verdieping. Als creatieve hub gaan we voor uitwisseling, betrokkenheid en impuls.

Kloppend hart van ons gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal.

Hij zoekt altijd de dialoog met andere kunstdisciplines en hedendaagse ontwikkelingen om van zijn voorstellingen totaalbelevingen te maken. Zo vindt publiek steeds een eigen ingang tot het werk. Wij geloven dat kunst een dialoog is en de fantasie op hol kan laten slaan. Zowel die van de kunstenaar als de toeschouwer.Naast het werk van Jasper van Luijk produceert SHIFFT het werk van gastkunstenaars. Ook zij worden gedreven door het integreren van andere disciplines en de drang om hun ideeën en bevindingen met het publiek te delen.

Moos van den Broek

'Van Luijk is een beeldhouder, die in eerdere stukken al bewees hoe simpele lichtingrepen de relatie tussen ruimte en lichaam optillen en betekenis geven. '

Lees meer

Open Studio's

We zetten de deur letterlijk open om buiten binnen te halen.
De open studio’s vormen het hart van ontmoeting, uitwisseling en betrokkenheid.
Rond onze producties en residenties organiseren we open studio’s waar ontmoeting en kritisch bevragen centraal staan. Publiek krijgt zo, naast een unieke inkijk in het maakproces, ook de mogelijkheid om mee te denken en te praten over die maakprocessen en de uiteindelijke voorstellingen. Naast de open studio’s organiseren we gesprekken voor professionals, partners, fondsen en de stad die relevant zijn voor het dansveld.

Residenties

Ieder seizoen nodigen we een aantal gastkunstenaars uit om een periode in residentie te gaan in Palladio. De kunstenaars die we aantrekken willen samen met ons spannende concepten uitzoeken en dit delen met een publiek. Zij worden daarbij op verschillende vlakken gecoacht en begeleidt door Jasper van Luijk en Lisa Donia.

Team SHIFFT

Artistiek Leider | Choreograaf

Jasper van Luijk

Jasper (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem, onder de vleugels van Korzo, MAAS theater en dans en De Nieuwe Oost maakte hij de afgelopen seizoenen zijn producties.

Artistiek Leider | Choreograaf

Jasper van Luijk

Zakelijk Producent

Lisa Donia

Lisa (1983) werkte de afgelopen 10 jaar als productieleider en zakelijk leider voor diverse instellingen. Momenteel werkt ze naast SHIFFT, ook met Gaia Gonnelli en Krisztina de Châtel.

Zakelijk Producent

Lisa Donia

Productie

Charlot van der Meer

Charlot (1992) behaalde in 2015 haar MA Theaterwetenschappen. Sindsdien is zij freelance werkzaam voor SHIFFT, Moving Futures Festival, Stichting Nieuwe Helden en diverse jonge makers.

Productie

Charlot van der Meer

Marketing en PR

Daphne de Groot

Daphne (1990) studeerde Media, Informatie en Communicatie. Als marketeer was en is ze betrokken bij o.a. Entrée Junior, De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, De Flamenco Biënnale en SHIFFT.

Marketing en PR

Daphne de Groot