09-02-2024 t/m 26-04-2024

One Touch

Dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact

In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact? De drie duetten en groepsscenes in One Touch gaan naadloos in elkaar over en nemen je mee in acrobatische vertellingen waarin de dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen.

Over de voorstelling

We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijken daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding. Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats.  Het is wellicht de meest essentiële vorm van communicatie, onze touch.

Het Parool

"Het resultaat is een amalgaam van vloeiende dans, vloeracrobatiek én menselijke interactie die van begin tot eind broeit, knettert en intrigeert."

Lees verder

Theaterkrant

"Daarnaast worden er zoveel fysieke risico’s genomen dat de associatie met acrobatiek onvermijdelijk is, maar in deze boeiende voorstelling blijft de uitdaging die acrobatiek biedt intern tussen de dansers onderling en wordt het nooit tot een publieke demonstratie van kundigheid."

Lees verder

Credits

Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
Dramaturgie: Isabel Meloen
Dans: Mees Meeuwsen, Lo Walther Boer, Jeroen Janssen, Maxime Abbenhues en Matilde Tommasini
Muziek: Lennart Siebers
Kostuum: Carlijn Petermeijer
Lichtontwerp: Peter Lemmens
Productie: SHIFFT
Fotografie: Sjoerd Derine

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Elise Mathilde Fonds en Cultuur19.